10-sterrendiner op Taste of Amsterdam 2019

Nieuws overzicht > 10-sterrendiner op Taste of Amsterdam 2019

Amsterdam, 7 maart 2019 – Na het jubileumjaar barst Taste of Amsterdam dit jaar voor de 11e keer los in het Amstelpark met hoofdsponsor NEFF. De afgelopen jaren is het culinaire evenement veelzijdiger dan ooit geworden. Met deze editie 20+ restaurants, meer dan 100 gerechten, masterclasses, kookworkshops, proeverijen en een delicatessenmarkt. De focus is: culinair genieten! Het thema waarop Taste of Amsterdam zich keer op keer weet te onderscheiden als restaurantfestival. Topchefs uit binnen- en buitenland verzamelen zich van 31 mei tot en met 3 juni om bezoekers omver te blazen met de nieuwste culinaire innovaties en smaaksensaties. Last but not least lanceert Taste een nieuwe feature in Amsterdam. De NEFF Chef’s Table: exclusief tafelen bij wereldse topchefs tijdens intieme kooksessies.

Taste of Amsterdam staat na 10 jaar nog volop in het teken van vernieuwing. Een nieuwe feature, meer duurzame oplossingen en een overvloed aan nieuwe smaken. Het restaurantfestival staat niet stil en presenteert elk jaar culinaire trends en innovaties op een manier die toegankelijk is voor elke foodie. Naast smaak blijft maximaal genieten een hoofdpijler van Taste. Of je nu zelf wilt koken, alleen gaat proeven, een cocktail drinkt of de kinderen kookskills bij laat brengen; op Taste kunnen liefhebbers hun hart ophalen. Hoofdsponsor NEFF presenteert deze editie opnieuw de NEFF Kookschool en Kinderkeuken, NEFF Chef’s Theater en een nieuwe parel; NEFF Chef’s Table.

NEFF Chef’s Table

Een primeur op Taste of Amsterdam: aanschuiven in een intieme setting terwijl topchefs live voor jou koken. Zittend rondom de keuken, kunnen bezoekers meegenieten van kookspektakels van tientallen sterren. Chef en ambassadeur van de Franse keuken Alain Caron neemt een Frans sterrenteam mee om één van de speciale sessies te vervullen. Dit team is samen goed voor 10(!) sterren. Een zeldzame vertoning en nog nooit eerder gepresenteerd op een culinair festival in Nederland. Per sessie kunnen 30 fijnproevers genieten. Voor de NEFF Chef’s Table worden exclusieve tickets verkocht. De verkoop gaat van start wanneer het definitieve programma bekend is. Meer informatie volgt snel!

No plastic allowed!

Vanaf dit jaar is Taste plastic-vrij. In plaats van plastic tafelgerei zijn alle disposables natuurlijk afbreekbaar. Dit betekent dat alle borden, bestek, servetten en bekers zijn gemaakt van palmbladeren. Op het evenement zelf, maar ook achter de schermen wordt er bewust omgegaan met het scheiden van afval. Daarnaast maakt Taste zo veel mogelijk gebruik van de groene netaansluitingen die in het Amstelpark beschikbaar zijn en worden er meer fietsenrekken geplaatst. Ook de nieuwe Noord/Zuidlijn biedt extra groene mogelijkheden met een stop vlak bij het park.

Tickets

Tickets voor Taste of Amsterdam zijn nu online te bestellen via tasteofamsterdam.com. Dagtickets zijn verkrijgbaar voor €12,50

(inclusief boekingskosten). Let op, dit jaar is een kaartje geldig voor een specifieke dag. Een passe-partout (€17,50) geeft toegang

tot alle dagen.

Openingstijden

Vrijdag 31 mei 2019 12:00 uur – 23:00 uur

Zaterdag 1 juni 2019 12:00 uur – 23:00 uur

Zondag 2 juni 2019 12:00 uur – 23:00 uur

Maandag 3 juni 2019 17:30 uur – 23:00 uur uitverkocht

 

Donderdag 28 maart 2019 - Bron: RARE