Primeur: compleet restaurant vervoerd over rivier

Nieuws overzicht > Primeur: compleet restaurant vervoerd over rivier

Wie nu gaat eten in de Limonadefabriek, het drijvende restaurant in Streefkerk, van chef-kok Erik Hermans en vinoloog Karin van Eeuwijk merkt er niets van, maar even verder op de Lek wordt hard gewerkt aan de nieuwe Limonadefabriek. Half oktober wordt het ‘oude’ restaurant weggesleept om plaats te maken voor het nieuwe drijvende restaurant.

Dat zal een primeur zijn, een compleet gebouw met restaurant, bistro, hotelkamers, terrassen en een appartement voor de ondernemers dat over de rivieren naar zijn definitieve ligplaats wordt gesleept. 

Hoogste punt bereikt
De bouw ligt op koers, laten ondernemers Hermans en Van Eeuwijk weten. ‘Begin dit jaar zijn de drie immense delen van de drijvende fundering naar de bouwplaats op de Lek bij Groot-Ammers gesleept. Daar hebben de bouwvakkers er vervolgens het gas op gezet waardoor nu het hoogste punt is bereikt.’ 

De opening van het met een Bib-gourmand bekroonde restaurant staat gepland voor de tweede helft van oktober en zoals het er nu uitziet gaat de Limonadefabriek dit halen. ‘Wij kunnen in ieder geval niet wachten,’ zeggen chef-kokErik Hermans en gastvrouw Karin van Eeuwijk. 

Gasten die nu bij de Limonadefabriek gaan eten kunnen actuele beelden van de nieuwbouw bekijken in het restaurant. ‘Zo willen we iedereen op de hoogte houden van de nieuwbouw.’


Maandag 23 mei 2011 - Bron: Misset horeca